Van kérdésed? Azért vagyunk itt, hogy válaszokat adjunk.

Az alábbiakban összegyűjtöttük az általunk kínált szolgáltatásokkal kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdéseket. Ha még mindig nem talál választ, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Általános információ

Foglalások

Hogyan foglalhatok?

Rezervarea online se poate face pe site-ul www.fabiss.ro și se consideră activă doar după ce a fost efectuată plata parțială în cuantum de 50% din valoarea totală a serviciilor solicitate și restul la fața locului, sau plata totală în valoare de 100% din valoarea rezervării. Rezervarea se poate face și telefonic, urmată de trimiterea ordinului de plată la adresa contact@fabiss.ro sau pe WhatsApp la numărul de telefon +40 748 391 951.

Nem tudok online foglalni. Milyen egyéb lehetőségeim vannak?

Acceptăm și rezervări telefonice la +40 748 391 951. Alternativ ne puteți trimite un mail pe contact@fabiss.ro, în care să includeți numarul d-voastră de telefon sau un mesaj pe Whatsapp la numărul afișat mai sus și veți fi contactat în cel mai scurt timp.

Milyen feltételek mellett lehet lemondani a foglalást?

Ügyfeleink iránti tiszteletből és a többi vásárló megzavarásának elkerülése érdekében, ha egy tulajdonos bármilyen okból úgy dönt, hogy lemond a szállás időszakáról, az csak az alábbi feltételekkel lehetséges:

  1. Lemondás több mint 3 héttel az üdülőhelyi szállás kezdete előtt: az elküldött összeg teljes visszatérítése, legyen szó előlegről vagy a teljes összegről;
  2. Az üdülőhelyi szállás kezdete előtt 2 hét és 3 hét közötti lemondás: az előleg vagy a befizetett összeg nem térítendő vissza, de a tulajdonos azt teljes egészében felhasználhatja egy későbbi szállásra;
  3. Az üdülőhelyi szállás kezdete előtt 1 hét és 2 hét közötti lemondás esetén a szálláshelyre korábban kifizetett összeg felét visszatérítjük;
  4. Lemondás az üdülőhelyi szállás kezdete előtt kevesebb mint 1 héttel: az előlegként vagy teljes egészében befizetett összeget a továbbiakban nem térítik vissza a tulajdonosnak.
A foglalás után módosítható a tartózkodás időtartama?

Sigur că da, se poate modifica durata rezervării în orice moment prin contactarea Resortului pentru animale Fabiss la numărul de telefon +40 748 391 951 sau pe adresa de mail contact@fabiss.ro

Având momente cu grad de ocupare 100%, există întotdeauna alți clienți ce sunt refuzați din cauza rezervărilor curente. Rezervările scurtate reprezintă practic o pierdere – atât pentru noicât și pentru clienții care au fost refuzați.

Scurtarea duratei rezervării în timpul cazării este posibilă în orice moment, situație în care contravaloarea zilelor anulate nu se mai restituie. 

Meglátogathatom előre?

Te așteptăm oricând cu drag la resortul pentru animale Fabiss, situat în localitatea Pădureni, nr. 11, jud. Timiș. Pentru a ne asigura că avem timp să-ți oferim informații cât mai multe, recomandăm un telefon în avans pentru a programa vizita. Ne poți contacta la +40 748 391 951 sau pe adresa de e-mail contact@fabiss.ro

Program vizitare resort: zilnic între orele 08:00-12:00 și 16:00-20:00 (luni-duminică);

Program curățenie resort/pet taxi: zilnic între orele 12:00-16:00 (luni-duminică);

Mi a nyitvatartási idő?

Check-in: zilnic între orele 08:00-12:00 și 16:00-20:00 (luni-duminică);

Check-out: zilnic între orele 08:00-12:00 (luni-duminică);

Late check-out: zilnic între orele 16:00-20:00 sau în ziua următoare în intervalul 08:00-12:00 (luni-duminică), constând în contravaloarea unei nopți de cazare aferente spațiului de cazare ales.

Night check-in/check-out: 20:00-08:00 (luni-duminică), 200 lei.

Alegerea opțiunilor de late check-out sau night check-in/check-out se va face în momentul rezervării, fie telefonic, fie prin bifarea acestor opțiuni pe site.

Elhelyezhetek egynél több háziállatot ugyanabban a házban?

Da, în situațiile când animalele de companie au crescut împreună și aparțin aceluiași proprietar, acestea se pot caza în același spațiu de cazare. Pentru al doilea/al treilea animal de companie se oferă o reducere de 50% din tariful aferent spațiului de cazare ales.

Hogyan fizethetek?

Plata se poate face prin următoarele modalități:

– online, pe website-ul www.fabiss.ro, la secțiunea rezervări;

– la recepția resortului;

– la ridicarea animăluțului de companie prin serviciul de pet taxi;

Plata se poate face în numerar, cu card bancar sau prin bancă, în contul menționat în contract, urmând ca eventuale costuri suplimentare (mâncare în plus, ședințe foto extra, prelungirea perioadei de cazare, medicamente, pet taxi etc.), să fie plătite până la data check-out-ului.

Bejelentkezési dokumentumok

Milyen dokumentumok szükségesek be- és kijelentkezéskor?

La check-in este necesară predarea adeverinței/carnetului de sănătate/pașaportului semnate și parafate de către medicul veterinar curant al animalului, către personalul Resortului pentru animale Fabiss cât și semnarea unui contract și a anexelor aferente acestuia.

Click pentru contract

La check-out se vor returna documentele mai sus menționate, precum și eventualele accesorii/jucării ale acestuia. În situația în care tratamentul medical este unul complex/atipic, se va solicita un document din partea medicului veterinar care a prescris tratamentul. Acest lucru este menționat telefonic înainte de cazarea la resort.

A szállás feltételei és felszereltsége

Mit vigyek otthonról?

La cazare, proprietarul se obligă să aducă carnetul de sănătate și hrana animalului său de companie, necesară pe întreaga perioadă de cazare, aceasta putând fi porționată sau nu.

Opțional, pentru a-i fi creată o tranziție mai ușoară de la mediul de acasă la resort, proprietarul poate aduce și eventuale jucării sau accesorii (lesa, zgarda, culcuș etc.).

Kapcsolatba lép-e házi kedvencem más háziállatokkal a tartózkodás alatt?

Pentru a evita riscul de mușcături, zgârieturi, boli ascunse sau alte evenimente nedorite, la Fabiss Pet Residence cățelușii stau individual în spațiul de cazare ales și intră individual în țarcurile de joacă, cu excepția situațiilor în care aparțin aceluiași proprietar sau au crescut împreună.

În cazul în care proprietarii doresc socializarea cățelușilor, aceasta are loc în fiecare weekend, dacă vremea permite acest lucru, sub supraveghrea atentă, atât a personalului resortului, cât și a proprietarilor animăluțelor.

A tartózkodás alatt kapok képeket kedvencemről?

Igen, a tulajdonos tartózkodásonként kétszer kap képet kedvencéről, kivéve a 3 napnál rövidebb tartózkodásokat, amikor is csak egyszer kap képeket kedvencéről.

 

Opțional, contracost, proprietarii pot solicita sesiuni foto extra.

Játszik valaki a házi kedvencemmel a tartózkodás alatt?

A választott szálláshelytől függően a legszebb és leghosszabb játék pillanatokat és jó hangulatot garantáljuk minden kisállatnak, csak az üdülő személyzetének állandó felügyelete mellett.

Milyen gyakran takarítják a teret?

Curățenia se face de 2 ori pe zi (dimineața și seara), sau ori de câte ori este nevoie, cu soluții profesionale (bio), speciale pentru îngrijirea animalelor de companie.

Mi van, ha az étel, amit hoztunk, nem elég?

Vă vom contacta în timp util și, împreună cu dvs. vom găsi soluția optimă. Putem să-i oferim hrana solicitată de d-voastră, pe care o veți achita la check-out sau, dacă timpul permite, veți putea face comandă on-line cu livrare la noi.

Van egy agresszív kutyám. Elhelyezhető nálad?

La Fabiss Pet Residence, fiecare animal de companie este cazat individual în spațiul de cazare ales și doar individual petrece timp în țarcul de joacă.

Pentru cățeii mai dificili cu oamenii, avem spații de cazare care permit interacțiunea redusă cu aceștia, în așa fel încât să reducem la minim stresul acestora.

Olyan létesítményekkel és képzett személyzettel rendelkezünk, hogy minden kiskutya vérmérsékletére a legjobb ellátást tudjuk nyújtani.

Totuși, în eventualitatea în care există cazuri speciale de căței cu un comportament agresiv, vă rugăm să ne contactați înainte de rezervare, pentru a ne asigura că alegem împreună cea mai bună variantă pentru animalul d-voastră de companie.

Acceptați femele în călduri?

Sigur că da, întrucât la Fabiss Pet Residence fiecare animal de companie este cazat individual în spațiul de cazare ales și doar individual petrece timp în țarcul de joacă.

 

A Fabiss Pet Residence kiskutyái állandó felügyelet alatt állnak?

Resortul pentru animale Fabiss este supravegheat video în totalitate, cu camere video profesionale, night vision, 4 K, 24/24, de către toți angajații resortului.

De asemenea, puteți opta pentru o cazare într-o cameră cu acces la cele 2 web-cam-uri ale acesteia sau puteți suna la orice oră și un angajat de serviciu va fi la dispoziția d-voastră.

Cum pot beneficia de serviciul de PET TAXI?

Opțional, contracost, toți clienții resortului pot beneficia de acest serviciu, care constă în preluarea animăluțului de companie de unde dorește proprietarul și adusul său la resort și/sau de la resort la proprietar, cu un mijloc de transport electric, climatizat, cu căsuțe speciale de transport animale de companie.

Acest serviciu poate fi solicitat în momentul rezervării sau cu cel puțin 24 ore înainte de check-in/check-out.