Van kérdésed? Azért vagyunk itt, hogy válaszokat adjunk.

Az alábbiakban összegyűjtöttük az általunk kínált szolgáltatásokkal kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdéseket. Ha még mindig nem talál választ, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk.

Általános információ

Foglalások

Hogyan foglalhatok?

Az online foglalást a www.fabiss.ro weboldalon lehet megtenni, és csak az igényelt szolgáltatások összértékének 50%-ának, a fennmaradó résznek a helyszínen történő kifizetése, vagy a teljes kifizetés után tekinthető aktívnak. a foglalási érték 100 %-a. Az elektronikus formátumú fizetési megbízást (OP) a contact@fabiss.ro címre vagy a WhatsApp-on küldjük el a +40 744 562 944 vagy a +40 748 391 951 telefonszámok egyikére.

Nem tudok online foglalni. Milyen egyéb lehetőségeim vannak?

Telefonos foglalásokat is elfogadunk a +40 744 562 944-es vagy a +40 748 391 951-es telefonszámon. Alternatív megoldásként küldhet nekünk egy e-mailt a contact@fabiss.rocímre, amelyben megadja telefonszámát, vagy akár egy Whatsapp is az alábbi elérhetőségek egyikére. a fent látható számokat.

Milyen feltételek mellett lehet lemondani a foglalást?

Ügyfeleink iránti tiszteletből és a többi vásárló megzavarásának elkerülése érdekében, ha egy tulajdonos bármilyen okból úgy dönt, hogy lemond a szállás időszakáról, az csak az alábbi feltételekkel lehetséges:

  1. Lemondás több mint 3 héttel az üdülőhelyi szállás kezdete előtt: az elküldött összeg teljes visszatérítése, legyen szó előlegről vagy a teljes összegről;
  2. Az üdülőhelyi szállás kezdete előtt 2 hét és 3 hét közötti lemondás: az előleg vagy a befizetett összeg nem térítendő vissza, de a tulajdonos azt teljes egészében felhasználhatja egy későbbi szállásra;
  3. Az üdülőhelyi szállás kezdete előtt 1 hét és 2 hét közötti lemondás esetén a szálláshelyre korábban kifizetett összeg felét visszatérítjük;
  4. Lemondás az üdülőhelyi szállás kezdete előtt kevesebb mint 1 héttel: az előlegként vagy teljes egészében befizetett összeget a továbbiakban nem térítik vissza a tulajdonosnak.
A foglalás után módosítható a tartózkodás időtartama?

Természetesen igen, a foglalás időtartama bármikor módosítható a Fabiss Animal Resort +40 744 562 944 vagy +40 748 391 951 telefonszámok valamelyikén, vagy a contact@fabiss.ro e-mail címen. contact@fabiss.ro

A 100%-os foglaltság gyakori pillanataiban mindig vannak olyan ügyfelek, akiket az aktuális foglalások miatt elutasítanak. A rövidített foglalások alapvetően veszteséget jelentenek – mind a mi oldalunkon, mind a többi elutasított ügyfél részéről.

A foglalási idő lerövidítése a szállás ideje alatt csak 5 napnál hosszabb hátralévő idő esetén lehetséges, az igényléstől számítva csak az 5-öt meghaladó napokat lehet megszüntetni (a házi kedvenc bármikor átvehető, de a a következő 5 napra befizetett összegeket nem térítjük vissza).

Meglátogathatom előre?

Bármikor szeretettel várjuk a Fabiss üdülőtelepen, amely Pădureniben található, 1. sz. 11, Temes megye. Annak érdekében, hogy legyen időnk a lehető legtöbb információval szolgálni, javasoljuk, hogy előzetesen telefonáljon a látogatás időpontjának egyeztetése érdekében. Felveheti velünk a kapcsolatot a +40 744 562 944 vagy a +40 748 391 951 telefonszámon vagy a contact@fabiss.ro e-mail címen.

Mi a nyitvatartási idő?

A foglalási nap 16:00-kor kezdődik és 12:00-kor ér véget. 

A tulajdonosnak lehetősége van választani egy hosszú kijelentkezést, vagy 12:00 óra után felvenni a kisállatot, és ott hagyni másnap 12:00 óráig, amely esetben további éjszakát kell fizetnie annak a doboznak az árán, amelyben a fent említett időszakban el kívánja szállásolni.

Elhelyezhetek egynél több háziállatot ugyanabban a házban?

Igen, azokban a helyzetekben, amikor az állatok együtt nőttek fel és ugyanazon tulajdonoshoz tartoznak, ugyanabban a szobában/ólban maradhatnak, és 50% kedvezményt biztosítanak a második/harmadik kedvenc esetén a kezdeti szállásdíjból. 

Hogyan fizethetek?

A fizetés a www.fabiss.ro weboldalon történik, a Fabiss Pet Residence S.R.L. számlájára. vagy annak székhelyén a foglalás összértékének 50%-a vagy 100%-a, a fennmaradó különbözet ​​a helyszínen fizetendő, akár a szállásszerződés és a kapcsolódó mellékletek aláírásának napján, ill. a szolgáltatás teljesítésének dátuma. A fizetés történhet készpénzben, bankkártyával vagy bankon keresztül, a szerződésben megjelölt számlán, azt követően, hogy a csomagban nem szereplő szolgáltatásokért esetlegesen felmerülő többletköltség az állat átvételének napján kerül kifizetésre. a tulajdonos.

Bejelentkezési dokumentumok

Milyen dokumentumok szükségesek be- és kijelentkezéskor?

A szálláshelyen az állat mindenkori állatorvosa által aláírt és hitelesített igazolást / egészségügyi igazolványt / útlevelet szükséges a Fabiss Animal Resort személyzetének átadni és szerződést és az ahhoz kapcsolódó mellékleteket aláírni (kattintson a szerződésért). A kisállat kijelentkezésekor a bizonyítványt/egészségügyi igazolványt/útlevelet és minden tartozékát/játékát visszaküldik. Gyógyászati ​​kezelések igénylése esetén az üdülőszemélyzet okmányt kér a kezelést felíró állatorvostól (összetett/atipikus kezelés esetén). Ezt telefonon előre tisztázzuk.

A szállás feltételei és felszereltsége

Mit vigyek otthonról?

A házi kedvenc bejelentkezéskor a tulajdonos vállalja, hogy magával hozza az állat egészségügyi kártyáját, valamint a teljes tartózkodási idejéhez szükséges eleséget, amely adagolható vagy nem.

 

Az otthonról az üdülőhelyre való átmenet gördülékenyebbé tétele érdekében a tulajdonos bármilyen játékot, pórázt, nyakörvet, ágyat vagy bármi mást hozhat, amit szükségesnek tart.

Kapcsolatba lép-e házi kedvencem más háziállatokkal a tartózkodás alatt?

A harapások, karcolások, rejtett betegségek és egyéb nem kívánt események elkerülése érdekében a Fabiss Pet Residenceben a kölykök egyénileg tartózkodnak a választott szálláshelyükön, és egyénileg lépnek be a járókába. Ha a gazdik szocializálni kívánják a kölyköket, az minden szombaton, ha az időjárás engedi, 10:00 és 13:00 óra között, az üdülőközpont személyzete és a kisállat tulajdonosok szoros felügyelete mellett.

A tartózkodás alatt kapok képeket kedvencemről?

Igen, a tulajdonos tartózkodásonként kétszer kap képet kedvencéről, kivéve a 3 napnál rövidebb tartózkodásokat, amikor is csak egyszer kap képeket kedvencéről.

Játszik valaki a házi kedvencemmel a tartózkodás alatt?

A választott szálláshelytől függően a legszebb és leghosszabb játék pillanatokat és jó hangulatot garantáljuk minden kisállatnak, csak az üdülő személyzetének állandó felügyelete mellett.

Milyen gyakran takarítják a teret?

A tisztítást naponta kétszer végezzük szerves oldatokkal profesionale.

Mi van, ha az étel, amit hoztunk, nem elég?

Időben felvesszük Önnel a kapcsolatot, és Önnel együtt megtaláljuk az optimális megoldást. Ha van rá idő, akkor online rendelést tud leadni házhozszállítással hozzánk, vagy fel tudjuk ajánlani az Ön által kért ételt, melyet a kiszállításkor fizet.

Elfogadsz bármilyen fajta kölyköt?

Olyan létesítményekkel és képzett személyzettel rendelkezünk, hogy minden kiskutya vérmérsékletére a legjobb ellátást tudjuk nyújtani.
Speciális esetek esetén kérjük, foglalás előtt vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy közösen kiválasztjuk kedvence számára a legjobb megoldást.

Van egy agresszív kutyám. Elhelyezhető nálad?

A szállások egyediek, így nincs módjuk kapcsolatba lépni a többi állattal. Azok a kölykök, akik agresszívek más kutyákkal szemben, külön-külön mennek ki a játszókarba, anélkül, hogy kapcsolatba lépnének velük.

Azoknak a kölyökkutyáknak, akik nehezebben viselik az embereket, olyan szállást kínálunk, amely lehetővé teszi számukra, hogy csökkentett interakcióval kezeljék őket oly módon, hogy minimalizálják a stresszt.

Olyan létesítményekkel és képzett személyzettel rendelkezünk, hogy minden kiskutya vérmérsékletére a legjobb ellátást tudjuk nyújtani.
Speciális esetek esetén kérjük, foglalás előtt vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy közösen kiválasztjuk kedvence számára a legjobb megoldást.

Acceptați femele în călduri?

Természetesen mi. Csak egyénileg mennek ki a játszókarba.

A Fabiss Pet Residence kiskutyái állandó felügyelet alatt állnak?

A Fabiss Animal Resort teljes körű videófelügyelettel rendelkezik, professzionális videokamerákkal, éjjellátóval, 4K-val, a hét minden napján, 24 órában az üdülőközpont összes alkalmazottja által.

De asemenea, puteți opta pentru o cazare într-o cameră cu acces la cele 2 web-cam-uri ale acesteia sau puteți suna la orice oră și un angajat de serviciu va asculta sugestiile dvs.