A mi történetünk

A ”Fabiss” kisállat panzió története 2020 tavaszán, pontosabban márciusban kezdődött. A SARS-CoV-2 vírus által generált világjárvány miatt Románia területe teljes zárlat alatt állt. Sok más polgárhoz hasonlóan én is ideiglenesen vidékre vonultam, Pădureni községbe, a nagyszüleim házába, ahol felnőttem, és ahol életem egyik legszebb időszakát éltem.

Ugyanennek a hónapnak egy hideg estéjén a kislányom, Fabiana mellett ülve, forró teát ivva, Plușica macskával a régi tűzhely szájánál dorombolva, Azorel kutyával a karjában megjelent az ÖTLET. Az ötlet, hogy gyermekkorom helyszínét MESÉvé változtassam..

Nagy állatbarátok lévén gyakran kerültünk olyan helyzetbe, hogy nem tudtuk, kire bízzuk kedves barátainkat. A környezetünkben élők közül sokan szembesültek ugyanezzel a problémával, amikor nyaralásról vagy üzleti útról volt szó. Mindannyiunk számára kiemelten fontos volt, hogy biztonságban, gondoskodásban, de egyben elkényeztetve is legyenek a kedvenceink! Azt akartuk, hogy a távol töltött idő számukra előnyös legyen, számunkra pedig gondtalan.

Elővettem egy papírlapot és néhány ceruzát, és megkértem a kislányomat, hogy képzeljen el egy csodálatos helyet.Egy helyet, ahol a világ minden állata szeretve és elkényeztetve érezheti magát, és ahová a gyerekek szívesen jöhetnek játszani. Egy helyet, ahol a község dolgos emberei, valamint barátok, ismerősök vagy közeliek összefoghatnak egy közösség javát szolgáló projekthez. Akárcsak egy MESÉBEN...

És így kezdődött MINDEN...