Curiozități despre cel mai bun prieten al omului – câinele

Câinii au fost întotdeauna cei mai loiali însoțitori ai noștri, așa că, este firesc să vrem să știm cât mai multe despre ei. Unele dintre cele mai interesante fapte despre cei care ne fac viața mai frumoasă, le puteți regăsi mai jos.

  • Nasul câinilor este umed pentru a ajuta la absorbția substanțelor chimice parfumate

Nasul lor secretă un mucus special care ajută la absorbția acestor substanțe chimice. Faptul că își ling nasul pentru a le mostra, îi ajută să înțeleagă care este mirosul.

  • 30% dintre dalmațieni sunt surzi la o ureche

Federația Universităților pentru Bunăstarea Animalelor afirmă că, în medie, aproximativ 30% dintre dalmațieni sunt surzi la o ureche și 5% sunt surzi la ambele. Acest lucru este cauzat de o genă care este responsabilă și pentru blana albă și ochii albaștri (la unele exemplare). Dalmațienii cu pete întunecate mai mari sunt mai puțin probabil să fie surzi.

Photo: Fabiss Pet Residence, 05.03.2023

  • Câinii Newfoundland sunt salvamari extraordinari

Câinii Newfoundland sunt salvamarii supremi, deoarece au blană rezistentă la apă și picioare palmate. Au fost crescuți inițial ca ajutoare ale pescarilor și pentru a salva oamenii de la înec. Unii proprietari au raportat chiar că Newfoundland-ul lor încearcă să-i „salveze” atunci când înoată!

  • Cântecul „A Day in the Life” (Beatles ) are o frecvență pe care numai câinii o pot auzi

Într-un interviu din 2013, Paul McCartney a spus că a adăugat o frecvență pe care numai câinii o pot auzi la sfârșitul piesei „A Day in the Life”.

  • Un ogar ar putea învinge un ghepard într-o cursă de distanță lungă

Ogarii sunt excelenți alergători pe distanțe lungi și pot menține o viteză de 35 mph până la 7 mile. Chiar dacă ghepardul este incredibil de rapid, acesta își poate menține viteza doar pentru aproximativ 200 – 300 de metri, așa că, deși are startul extraordinar, poate fi depășit de un ogar într-o cursă lungă!

  • Saluki este cea mai veche rasă de câini

Recordul mondial Guinness pentru cea mai veche rasă de câini este deținut de Saluki. Rasa datează din 329 î.Hr. Câinii din rasa Saluki au fost ținuți ca animale de companie regale în Egiptul Antic.

  • Câinii au trei pleoape

Știai că prietenul tău cu patru picioare are trei pleoape? Cea de-a 3-a membrană este responsabilă pentru protejarea și lubrifierea ochiului.

  • Simțul olfactiv al câinelui este de cel puțin 40 de ori mai bun decât al nostru

Zona de celule din creier care detectează diferite mirosuri este de aproximativ 40 de ori mai mare la câini decât la oameni. Aceasta înseamnă că aceștia pot percepe mult mai multe mirosuri decât am putea noi vreodată. Acesta este motivul pentru care câinii sunt adesea folosiți pentru a adulmeca oameni, droguri și chiar bani! Unii au un nas atât de bun încât pot adulmeca probleme medicale. Da, deoarece simțul mirosului este atât de bun, unii câini pot fi dresați să adulmece afecțiunile medicale

  • Câinii au 18 mușchi folosiți pentru a-și mișca urechile

Cu siguranță ați observat că urechile câinilor sunt într-o continuă mișcare, aceștia având proximativ 18 mușchi responsabili de mișcarea lor. O mare parte din limbajul corpului unui câine este exprimat prin ceea ce fac urechile lui, astfel încât urechile unui câine sunt vitale pentru a-l ajuta să comunice atât cu noi, cât și cu alți câini.