Ce spune despre tine rasa câinelui tău?

Vedem deseori câini care seamănă izbitor cu ”stăpânul” lor! Sunt șanse ca asemănarea lor să fie mult mai mult decât cea a înfățișării. Se pare că proprietarii de animale de companie pot împărtăși și personalitățile câinilor lor, potrivit unor cercetări.

În urma unui studiu, cercetătorii au stabilit conexiuni între tipurile de personalitate ale proprietarilor și ce fel de câine dețin, sugerând că tipul de rasă pe care îl alegeți poate spune multe despre personalitatea dvs.

Bulldog

Bulldogii sunt hotărâți, persistenti și nu renunță ușor. Chiar dacă par intimidanți, buldogii sunt blânzi și iubitori. Se spune că, oamenilor care dețin buldogi, le place să se prostească des și iubesc să râdă, dar pot fi uneori destul de încăpățânați. Sunt extrem de eficienți și metodici în îndeplinirea sarcinilor.

Terrieri

Terrierii sunt tovarăși energici, iubitori de distracție și jucăuși. Studiile spun că oamenii care au Terrieri sunt flexibili și capabili să se concentreze asupra sarcinii în cauză. La fel ca și câinii, stăpânii de terrier sunt adesea înflăcărați, curajoși și competitivi. Sunt extrem de vorbăreți și au un bun simț al umorului.

Labradori și Golden Retrievers

Labradorii și Golden Reatrieverii sunt cunoscuți pentru natura lor prietenoasă, deschisă și entuziastă. De asemenea, se știe că sunt grozavi cu copiii, fiind adesea văzuți ca un simbol al vieții de familie și al stabilității. Proprietarii acestor rase și-au pus familiile pe primul loc, ei fiind și foarte sociabili, cinstiți și iubitori.

Beagle

Beagle-ul este jucăuș, energic, curios și grozav cu copiii și alte animale. Proprietarii de Beagle tind să fie deschiși către experiențe noi, destul de curioși, își fac prieteni grozavi și aduc râsete și bucurie în viața tuturor. DAR, pot avea și o latură răutăcioasă.

Pudeli, Chihuahua și rase de jucărie

Se spune despre proprietarii acestor rase că sunt sinceri, iubitori de distracție și loiali, le place să călătorească, iar câinii mici sunt parteneri de călătorie ideali, putând fi puși cu ușurință într-un transportator. Proprietarii acestor câini sunt foarte îngrijiți, mândri de aspectul lor, foarte versatili și se pot bucura de serile cu o sticlă de vin sau de o petrecere în oraș.

Boxeri

Despre cei care dețin Boxeri, se spune că sunt oameni care iubesc viața și o trăiesc la maxim, fiind extrem de jucăuși și acceptă rapid străinii ca noi prieteni. Boxerii alungă stresul cu comportamentul lor jucăuș, iar proprietarii lor sunt, în general, oameni fericiți.

Cocker Spaniels

Cocker Spanielii sunt adorabili, respectuoși și blânzi. Proprietarii acestei rase sunt fermecători, de încredere și afectuoși,  duc o viață ocupată, dar pun pe primul loc petrecerea timpului cu familia lor. Ei preferă un grup de prieteni de-a lungul întregii vieți, decât să petreacă timpul cu străinii.

Greyhound, Whippet, Basenji (Grupul Sight Hound)

Proprietarii acestor rase tind să fie mai relaxați, calmi și introvertiți. Cei care dețin aceste rase sunt rapizi și ageri și excelează adesea la sport, în special la atletism.

Ciobanesc german

Ciobaneștii germani sunt uneori timizi în preajma străinilor, dar se apropie îndată ce ajung să te cunoască. Proprietarii de ciobanesc german ar face orice pentru prietenii lor și sunt tovarăși extrem de loiali, care îi protejează pe cei pe care îi iubesc.

Teckeli

Teckelii sunt încăpățânați și curajoși, deseori se comportă ca și cum ar fi invincibili. Când proprietarii de teckel vor ceva, nu renunță până când nu primesc acel ceva. Uneori le place să dea ordine și de cele mai multe ori nu le place când nu se fac lucrurile așa cum vor ei.

Rottweilerii

Rottweilerii sunt hotărâți. Această rasă este considerată a fi una și curajoasă impune un anumit respect. Oamenii care au rottweiler sunt încrezători, loiali și devotați prietenilor și celor dragi. Sunt relaxați, dar reacționează rapid dacă cineva îi enerveză.

Pug

Pugii sunt adesea priviți ca „clovnii de clasă” ai speciilor canine. Oamenii care au Pugii sunt veseli și au chef de a trăi viața la maximum. La fel ca Pugii, care ar da orice pentru a fi scărpinați pe burtică, proprietarii lor se bucură de masaje frecvente și de zile de răsfăț la spa.

Dobermann

Acești câini sunt foarte serioși și hotărâți. Se spune că oamenii care au doberman sunt foarte organizați și își ating obiectivele într-un mod politicos, dar ferm.

Husky siberian

Proprietarii de husky siberian sunt mari fani ai sportului.Aceștia se bucură oricând de schi, snowboard și sporturi în aer liber. Pot avea voință puternică, dar sunt iubitori și primitori cu străinii.

Marii Danezi

Proprietarii acestor câini sunt buni la inimă și responsabili. Au tendința să muncească din greu și să se implice 100% în tot ceea ce fac. Sunt la curent cu știrile și evenimentele actuale și nu ratează șansa de a dezbate probleme importante cu ceilalți.

Bichon

Oamenilor care dețin bichoni le place să fie răsfățați și sunt atenți la aspectul lor. Bichonii sunt sociabili în mod natural și sunt cei mai fericiți atunci când fac parte dintr-o familie sau grup de prieteni. Proprietarii de bichon au o siguranță de sine, sunt adesea cunoscători de vin, pasionați de artă și le place să ia masa la restaurant cu multe stele și să fie văzuți prin oraș.

Dalmațian

Despre cei care au această rasă se știe că muncesc din greu. Dalmațienii sunt câini foarte activi cărora le place să li se dea o sarcină. Sunt grozavi pentru familii, aceștia fiind însoțitorii perfect pentru o persoană căruia îi place să alerge, face drumeții sau petrece mult timp în aer liber.

Rase Mixte

Proprietarii raselor mixte sunt iubitori de distracție, cu mintea deschisă și fără griji. Le place să fie ”pe val” mai degrabă decât să se țină de planuri stricte și rigide. Ei nu se stresează pentru lucrurile mici și sunt focusați pe imaginea de ansamblu.

Tu cât de asemănător crezi că ești cu rasa câinelui pe care îl ai? 🙂