Terapie asistată de animale (T.A.A.)

Suntem o  întreprindere socială care am pornit la drum din dorința de a sprijini copiii care au nevoie de ajutor pentru corectarea întârzierilor de limbaj, a deficitului de atenţie, probleme de agresivitate, lipsă de încredere în propria persoană, dificultăţi în gestionarea emoţiilor negative, probleme de citire, dificultăţi în interacţiunea cu ceilalţi, depăşirea fobiilor și nu numai. Prin activitățile asistate de animale, în special de căței, se pot obține diverse beneficii care te pot ajuta să devii o persoana integrată și prietenoasă în relația cu cei din jur.

Evenimente la Fabiss Pet Residence

Conexiune și comunicare împreună cu RONA

Evenimentul social „Conexiune și comunicare împreună cu Rona” a avut loc în 26.05.2022 între orele 17.00-19.00 și au participat 15 copii cu probleme de relaționare.

A fost o experiență inedită și fascinantă a relaționării cu Rona, calul care întruchipează atributele cele mai nobile. Blândă și dornică de a oferi celor mici o călătorie în universul uluitor al emoțiilor garantate prin încălecare.

În urma evenimentului, copiii au învățat să aibă curaj, răbdare, încredere, sensibilitate, să fie responsabili și asumați, să creadă în ei înșiși dar și în cei din jur, să aibă mintea deschisă,au învățat autodisciplina, respectul și gestionarea emoțiilor!

Fabiss Pet Residence, 26.05.2022

Lumea fascinantă a dresajului canin!

Previous slide
Next slide

În data de 01.06.2022 de la ora 15 a avut loc un eveniment social pentru a intra în lumea frumoasă și fascinantă a dresajului canin și a asista la un antrenament captivant împreună cu dresorii profesioniști Flavius Buru și Dorel Petcu.

Alături de ei au participat și companionii blănoși labradorul Dora, husky-ul Ryan și ciobănescul de berna Bruno împreună cu camarazii lor umani, Adina, Alexandra și Dorel pentru a face un câine să te respecte, să te asculte, să te iubească și, uneori, chiar fără cuvinte, să înțeleagă exact ce vrei să îi transmiți!

Fabiss Pet Residence, 01.06.2022

Sesiuni individuale cu psihoterapeuți

Previous slide
Next slide

Sesiunile individuale cu psihoterapeuți au facilitat interacțiunea și dezvoltarea personală împreună cu animăluțele cazate la resort.

Interacțiunea efectivă cu animalele, care uneori oglindesc propriul nostru comportament, ne ajută să învățăm mai multe despre noi înșine, să devenim integrați, mai buni, mai empatici, mai Veseli și plini de voie bună.

Fabiss Pet Residence, 13.08.2022

INTER-acțiune! Activități asistate de FRODO, The Wonder Dog!

Evenimentul din data de 24.09.2022 a fost organizat de FABISS PET RESIDENCE, împreună cu psihoterapeutul Ana – Cristina LUCACI și FRODO – The Wonder Dog, cu participarea copiilor din cadrul Școlii Gimnaziale, din comuna Pădureni.

Frodo este un Ciobănesc de Berna în vârstă de 5 ani, extrem de sociabil și tare îndrăgit de copii. A fost adoptat când avea 8 luni, iar dresajul lui este unul bazat pe enrichment. Adoră drumețiile, aventura și locurile noi, de unde își ia energia, pe care, desigur, o împarte cu cei din jur!

Copii au învățat puțin din tainele limbajului animalelor, cum să interacționeze corespunzător cu animalele, cum să comunice cu câinele precum și despre comunicarea non-agresivă atât între oameni cât și în relația cu câinele. La eveniment au participat 13 copii.

Fabiss Pet Residence, 24.09.2022

Educație pentru viitor!

Slide Heading
Previous slide
Next slide
În data de 14 iunie 2023, echipa Fabiss Pet Residence a găzduit finalul anului școlar alături de peste 100 de elevi ai claselor I-VIII, din cadrul Școlii Gimnaziale din localitatea Pădureni.
 
Partenerii acestui eveniment au fost Asociația Timar și Fundația United Way of Romania, afiliate la United Way Worldwide, care, împreună, cu animăluțele cazate la Resortul pentru animale FABISS, au creat o magie a poveștilor cu animăluțe, de la Elmer – elefănțelul, Sylvester – măgărușul, Frederick – șoricelul, Stellaluna – liliacul și fascinantul pește curcubeu, în cadrul Proiectului “Educație pentru viitor”.
 
Sprijiniți de profesorii școlii dar și de voluntarii de la o serie de companii multinaționale de prestigiu, copiii de la Școala Gimnazială din Pădureni au învățat, prin cele zece ateliere de lectură și pictură, ce înseamnă să fii tolerant, generos și înțelegător și cât de importantă este FAMILIA și EDUCAȚIA în viața fiecăruia dintre ei.
 
Fabiss Pet Residence, 14.06.2023

“Magic Hat” alături de copiii centrului comunitar Carani

Previous slide
Next slide
Vineri, 28.07.2023, copiii din Centrul Comunitar Carani, au fost găzduiți de Fabiss Pet Residence, unde copilașii au putut să experimenteze o lecție practică despre îngrijirea corespunzătoare a prietenilor noștri, precum și educația potrivită și interacțiunea sănătoasă între noi și ei. Datorită locației de vis, copiii au reușit să-și folosească memoria de context, reușind să asimileze mult mai ușor informațiile.
 
Cine ne-a ajutat cu informații specializate din domeniu?
 
🐶 Cei care s-au ocupat de furnizarea informațiilor relevante pentru dezvoltarea copilașilor prezenți, sunt câțiva membrii ai Asociației Pieces of Heaven, și anume, Raluca Elena Ceaușu, alături de cățelușa Mady și de cățelușul Zombie. Cei trei ne-au învățat ce înseamnă grija, respectarea spațiului privat, cum să ne apropiem de animăluțe fără ca ele sa se simtă amenințate sau stresate.
De asemenea, am învățat ce înseamnă sterilizarea, unde găsim programe de sterilizări gratuite, în cazul în care nu ne permitem o astfel de intervenție, câți puiuți pot fi salvați anual de suferințe doar printr-o singură intervenție de sterilizare. Am învățat despre personalitatea pisicilor vs cățeilor, despre jocurile potrivite fiecărei rase în parte.
 
Cum am reușit să rămânem atenți?
 
🐶 Vocea caldă a Ralucăi și felul ei calm ne-a transmis o stare de spirit bună și cooperativă. Bineînțeles că Mady, alături de Zombie, ne-au determinat să rămânem o echipă până la final.
Mulțumim tuturor celor prezenți la eveniment, acesta fiind realizat în cadrul proiectului “Magic Hat”, proiect finanțat de către Fundația United Way România și implementat de Asociația Timar.
 
Nu în ultimul rând, salutăm cu drag prezența la eveniment a d-nului Ștefan Both din partea prestigiosului post de radio “Radio Timișoara” și corespondent al cotidianului “Adevărul”, un om cu un suflet mare și care, printr-un profesionialism desăvârșit, a surprins pas cu pas întregul eveniment de la Fabiss Pet Residence. MULȚUMIM!
 
Fabiss Pet Residence, 28.07.2023

Săptămâna Altfel la Școala Gimnazială din Pădureni

25.10.2023, o zi în care Fabiss Pet Residence a găzduit cu bucurie, emoție și dedicare un eveniment de neuitat, organizat de Școala Gimnazială din Pădureni, în cadrul Săptămânii Altfel. 🥰
 
Cu ajutorul Teatrului de Animație Andras Party, am avut o zi plină de aventură și magie cu cele mai distractive jocuri, picturi pe față, muzică, păpuși și mascote pentru cei mici. Mickey a fost în mijlocul lor, iar împreună au interpretat melodii vesele despre animale și s-au bucurat de întâlnirea cu personajele din „Cartea Junglei”. 🐾🦁🐻🐍🦧
 
De asemnea, la acest eveniment special a fost alături de noi și Dancau Cristian, cunoscut în ceea ce face drept Arcașul Dac, care ne-a învățat poziția corectă, cum să punem o săgeată corect, cum să tragem cu arcuri profesionale și ne-a împărtășit reguli de siguranță și concentrare. Mai mult decât atât, ne-a dezvăluit secretele relaxării trasului cu arcul.🏹
 
Mulțumim d-lui Dorin Ignuța, primar al comunei Pădureni, un lider dedicat și sensibil la nevoile copiilor, dar și Școlii Gimnaziale din Pădureni, o instituție de învățământ cu care suntem mândri să ne asociem și care evidențiază importanța educației și investește în viitorul copiilor din localitatea noastră.❤️
 
Suntem extrem de recunoscători d-lui Cătălin Zoican, un cadru didactic de perspectivă al Universității de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara, precum și un antreprenor de succes, care ne-a sprijinit în mod semnificativ cu logistica necesară organizării acestui eveniment deosebit!🎾🛝🥅
 
Și nu în ultimul rând, ne exprimăm recunoștința față de presa prezentă la eveniment, respectiv publicația Observator de Timiș. Respectul și aprecierea noastră se îndreaptă către acești profesioniști care sunt alături de noi în promovarea misiunii noastre. 📰🗞🎥

Ce îți oferim?

1. ATELIERE DE LUCRU CU PSIHOTERAPEUȚI, CU PARTICIPAREA UNOR CÂINI
SAU CĂLUȚI SPECIAL DRESAȚI ÎN ACEST SENS, UNDE POȚI AFLA:

 • Câte puțin din tainele limbajului animalelor;
 • Despre comunicarea non-agresivă între noi și în relația cu animalele;
 • Cum să comunicăm cu animalele?
 • Cum să interacționăm corespunzător cu animalele?
 • Cum să ne dezvoltăm interacțiunile cu cei din jur?
 • Cum să ne dezvoltăm limbajul și/sau să ne corectăm anumite comportamente?
 • Cum influențăm percepția despre noi, despre sine, motivația, sănătatea mentală și starea de bine?
 • Cum învățăm din interacțiunea cu animalele mai multe despre noi înșine?
 • Cum să încaleci un căluț?
 • Cum să hrănești căluțul?
 • Cum și de ce țesălăm căluții? Ce perii și ce instrumente folosim pentru o igienă corespunzătoare?
 • Reguli de comportament în preajma calului;
 • Despre comportamentul calului și beneficiile acestuia în terapia cu copii;

… și alte lucruri minunate care ne ajută să ne descoperim pe noi înșine, din experiențele pe care le avem cu prietenii noștri, animaluțele. Totul într-un cadru minunat, prietenos, cu multe jucării, plin de veselie și multă voie bună.

2. SESIUNI INDIVIDUALE CU PSIHOTERAPEUȚI, CARE SĂ FACILITEZE INTERACȚIUNEA ȘI DEZVOLTAREA PERSONALĂ ÎMPREUNĂ CU ANIMĂLUȚELE CAZATE LA RESORT

Interacțiunea efectivă cu animalele, care uneori oglindesc propriul nostru comportament, ne ajută să învățăm mai multe despre noi înșine, să devenim integrați, mai buni, mai empatici, mai veseli și plini de voie bună.