Iarna nu-i ca vara! Nu lăsați frigul să pună lăbuța pe animăluțul dvs.: Sfaturi calde pentru zilele geroase!

Iarna aduce o serie de provocări nu doar pentru oameni, ci și pentru animalele noastre de companie, iar responsabilitățile noastre față de companionii necuvântători cresc exponențial. Temperaturile scăzute care usucă pielea și agresează lăbuțele, zăpada abundentă și zilele scurte impun o serie de măsuri speciale pentru a menține sănătatea și confortul prietenilor noștri necuvântători. În acest articol regăsiți câteva sfaturi practice despre îngrijirea animalelor pe timpul iernii, punând accent pe confortul și sănătatea lor.

Este important să înțelegem necesitățile animalelor de companie în sezonul rece. Pe măsură ce temperaturile scad, nevoile animalelor noastre de companie se schimbă. Ca proprietari responsabili, avem datoria de a le adapta spațiul de locuit, dieta și rutina zilnică pentru a le asigura condiții optime de viață.

Un aspect fundamental al îngrijirii pe timpul iernii, este asigurarea accesului permanent la un loc de odihnă confortabil. Patul ar trebui să fie călduros, uscat și poziționat departe de curenți de aer sau surse de umezeală.

Fabiss Pet Residence, 23.12.2022

Protecție împotriva frigului: Haine și accesorii pentru iarnă

Îmbrăcămintea specială pentru animale nu este doar un accesoriu stilistic, ci mai ales un mijloc de a menține temperatura corpului. Nu toate animalele de companie necesită haine, dar rasele cu blană scurtă sau sau cu afecțiuni medicale pot avea nevoie de protecție suplimentară împotriva frigului.

În alegerea ținutelor este important să avem în vedere materialele care lasă pielea să respire și să evităm pe cât posibil accesoriile incomode care ar putea restricționa mișcarea sau interfera cu comportamentul natural al animalelor de companie.

Zăpada, gheața sau materialele antiderapante răspândite pe trotuare și străzi pot leza lăbuțele animalelor de companie. Pentru a preveni acest disconfort, se recomandă utilizarea unui balsam protector care să formeze o barieră împotriva iritanților sau, în cazul excursiilor mai lungi, alegerea unei perechi de încălțăminte special concepute pentru protecția lăbuțelor împotriva frigului și umidității.

Fabiss Pet Residence, 05.02.2023

Alimentația adecvată pe timp de iarnă

Pe timpul iernii nevoile nutriționale ale animăluțelor pot varia în funcție de temperatura exterioară și de nivelul lor de activitate și este esențial să ajustăm dieta acestora în funcție de necesitățile energetice crescute, impuse de temperaturile scăzute. Este important să se asigure o alimentație echilibrată și adaptată nevoilor specifice.

Unele animale ar putea avea nevoie de o cantitate mai mare de hrană pentru a-și menține temperatura corpului.

În ciuda condițiilor de afară, este vital să ne asigurăm că animăluțele au acces permanent la apă proaspătă, neînghețată, aceasta fiind crucială pentru hidratarea optimă.

Suplimentele nutritive recomandate pentru sezonul rece, precum acizii grași Omega-3 pot întări pielea și blana. Consultarea unui veterinar poate fi de ajutor în stabilirea nevoilor specifice ale animalului dvs de companie.

Plimbările și exercițiile fizice în sezonul rece

Este esențial să nu neglijăm nevoile fizice ale animalelor noastre de companie. Chiar dacă frigul poate reduce entuziasmul pentru ieșiri prelungite, îngrijirea companionilor noștri trebuie să includă activități fizice regulate chiar și în timpul iernii. Este recomandat să ajustăm tipul și durata activităților în funcție de temperaturi și de condițiile meteorologice, pentru a asigura confortul și siguranța acestora.

În sezonul rece, animalele de companie sunt mai predispuse la anumite probleme de sănătate, cum ar fi artrita, care se poate agrava din cauza frigului. Prin urmare, plimbările trebuie să fie suficient de active pentru a stimula circulația sanguină, însă suficient de scurte pentru a preveni expunerea prelungită la temperaturi joase. Este indicat să alegem orele din zi când temperatura este ceva mai ridicată și să îmbrăcăm animalele, în special pe cele cu blană scurtă, cu haine adecvate sezonului. De asemenea, după plimbare, trebuie să ștergem bine lăbuțele animalelor pentru a îndepărta reziduurile de sare sau antiderapant, care pot fi iritante sau toxice dacă sunt linse.

Prin anticiparea provocărilor și adoptarea unor măsuri adecvate de îngrijire, animalele noastre pot avea o perioadă rece mai ușoară. La urma urmei, sănătatea și bunăstarea animăluțelor noastre depind în mare măsură de cât de bine le pregătim pentru vremea rece. Fie că vorbim de o hainuță călduroasă pentru plimbările în zăpadă, o dietă adaptată sau pur și simplu mai multă atenție acordată nevoilor lor, fiecare gest contează. Așadar, să ne bucurăm de iarnă alături de companionii noștri, oferindu-le toată dragostea și îngrijirea de care au nevoie.