Cum vă familiarizați animăluțul de companie cu un hotel de animale?

Există diverse moduri de a face din pensiunea pe care ați ales-o, un loc familiar și preferat pentru animăluțul vostru de companie.

Vizitați resortul de animale înainte de toate! Faceți-vă timp pentru a vizita pensiunea, pentru a vă asigura că au tot ce v-ați dorit pentru animăluțe, precum și un standard de îngrijire care să corespundă așteptărilor voastre. Au opțiunea de socializare sau joaca unu-la-unu? Animăluțele au propria lor cameră și un loc de joacă și relaxare? Au supraveghere video, puteți avea acces pentru a-l vedea? Amintiți-vă, cu cât sunteți mai încrezători în locul în care îl aduceți pe prietenul vostru de nădejde, cu atât acesta va fi mai relaxat și mai confortabil la check-in.

Deseori ne simțim îngrozitor când ne lăsăm animăluțele de companie în grija altora, în timp ce noi suntem plecați în vacanță. Dacă așa vă simțiți și voi, probabil că vă faceți griji în legătură cu cât de dor îi va fi acestuia de casă, de voi și cât de speriat va fi probabil printre alți câini.

Totuși, nu ar trebui să vă faceți griji! La resorturi bine cotate, au parte de ceva ce acasă nu au: oportunitatea de a socializa cu alte animăluțe în siguranță, într-un mediu controlat. Efectul asupra animăluțelor poate fi atât de pozitiv, încât ați putea începe să vă gândiți să-l duceți în mod regulat într-un astfel de loc, chiar și atunci când nu sunteți departe de casă.

Duceți animăluțul de companie la socializare!

Una dintre cele mai bune părți ale unităților de cazare este oportunitatea de socializare pe care o oferă animăluțelor de companie. Pentru a vă asigura că animăluțul de companie este în siguranță, apelați la cazarea în cameră individuală. În felul acesta poate avea liniștea de care are nevoi până când se simte mai confortabil cu împrejurimile și cu ceilați căței cazați.

În cele din urmă, dacă nu suteți siguri cât de bine se va descurca, asigurați-vă că întrebați personalul la sfârșitul șederii despre cât de bine s-a descurcat. Întrebați dacă par preocupați de anumite comportamente, pentru a putea oricând să vă ocupați de antrenamentul prietenului vostru blănos.

Faceți din locul cazării un mediu cât mai familiar posibil!

De fiecare dată când duceți blănosul într-un astfel de loc, trebuie să vă asigurați că este pregătit pentru vacanță. Chiar dacă noile priveliști, sunete și mirosuri ale unui centru de cazare pentru animale de companie pot fi entuziasmante, aceștia au nevoie de pregătire.

Exact ca în cazul unui copil pe care îl trimitem într-o tabără de vară, ne asigurăm că, atunci când va ajunge acolo, va avea la îndemână câteva lucruri familiare de acasă la care să apeleze în orice moment pentru confort – o jucărie, câteva gustări care îi plac foarte mult și așa mai departe. Puteți face același lucru pentru animăluțul de companie atunci când îl duceți la o pensiune de animale. Câteva dintre jucăriile sale preferate, hrana pe care o preferă și o pătură pe care o găsește reconfortantă, toate pot face ca timpul petrecut acolo să fie cât mai ușor posibil.

Înainte de a-l caza o perioadă mai lungă de timp, luați în considerare varianta de a-l duce la pensiune de câteva ori doar pentru zi. Odată ce acesta este familiarizat cu pensiunea, cu personalul și realizează vă întoarceți la el de fiecare dată – sunt șanse ca prietenul vostru cu patru picioare să fie entuziasmat la sosirea voastră dar și atunci când îl veți duce din nou la pensiune.

Încercați să ajutați animăluțul atunci când este anxios!

Dacă sunteți îngrijorați de cât de nefericit va fi la resort, probabil că veți dori să zăboviți după ce v-ați lăsat animăluțul de companie, pentru a vă asigura că totul este în regulă. Este important să știți că acesta va prelua rapid anxietatea. Este o idee mult mai bună să arătați pozitivi și să plecați rapid după ce îl aduceți la pensiune.

Luați-vă la revedere RAPID!

Dacă lucrurile merg prost, de multe ori se atribuie modului în care proprietarul își ia rămas bun. Ca proprietari de animăluțe de companie, să le lăsăm pentru câteva ore este o tortură, cu atât mai mult atunci când îl lăsăm zile sau săptămâni! Nu este neobișnuit ca un proprietar de animale de companie să plângă atunci când își lasă prietenul de nădejde. Lăsarea în această stare emoțională îl va face de multe ori să îi fie frică și să fie stresat. Când vă lăsați prietenul la pensiune, îmbrățișați-l rapid, spuneți „fii bun” și mergeți mai departe. Lăsați plânsul pentru când vă întoarceți la mașină! 🙂

Aveți grijă la hrana animăluțului de companie!

Aflându-se într-un mediu nou, câinele ar putea deveni atât de entuziasmat sau agitat, încât ar putea începe să sufere de indigestie. Mulți dintre noi înrăutățim situația prin suprahrănirea animalelor de companie chiar înainte de a le duce la o pensiune de animale, canalizându-ne dragostea prin mâncare. În orice caz, ar trebui hrăniți o idee mai puțin decât de obicei, pentru a ne asigura că burtica lui este în formă bună.

Asigurați-vă că animăluțul vostru  este deparazitat și la curent cu vaccinările!

Deoarece poate dura câteva zile pentru a începe să devină eficiente, este important ca toate vaccinurile să fie finalizate cu două săptămâni înainte de sosirea acestuia într-o unitate de cazare.