Siguranța animalelor de companie în perioada Sărbătorilor de Paște

Atât pentru noi, cât și pentru companionul nostru, Paștele este un eveniment special.

Odată cu apropierea sărbătorilor, venim cu câteva sfaturi relevante pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie este în siguranță în această perioadă . Merită să fim conștienți de riscurile pe care le pot prezenta anumite delicii de sezon.

CIOCOLATA

Fabiss Pet Residence, 14.04.2023

Cele mai multe delicii de Paște sunt făcute din ciocolată, care conține teobromină, o substanță care poate fi otrăvitoare pentru pisici, câini și iepuri. Ciocolata neagră și ciocolata de gătit au cele mai ridicate niveluri de teobromină, dar este prezentă și în ciocolata cu lapte.

În funcție de mărimea animalului de companie și de cantitatea de ciocolată consumată, efectele pot varia de la vărsături și diaree la convulsii, sângerări interne și chiar atacuri de cord.

Ce să faceți dacă bănuiți că animalul dvs. de companie a mâncat ciocolată?

Dacă suspectați că animalul dvs. de companie a mâncat ciocolată, chiar și o cantitate mică, sunați imediat medicul veterinar pentru a vă putea sfătui la telefon.

Dacă aveți copii, conștietizați-i că ciocolata este periculoasă pentru animalele de companie!

Este posibil ca cei mici să nu fie conștienți că ciocolata este un pericol pentru animalele de companie și vor încerca adesea să-și împărtășească delicatesele fără să vă dați seama. Faceți-vă timp pentru a-i învăța că ciocolata poate îmbolnăvi animalul dvs. de companie.

Alte bunătăți de Paște pe care câinele sau pisica dvs. ar trebui să le evite:

Pasca

În timp ce mulți proprietari de animale de companie înțeleg pericolul pe care îl poate reprezenta ciocolata, puțini știu că pasca este un alt răsfăț culinar care poate fi dăunător pentru animale. Stafidele din compoziția acesteia sunt toxice pentru animalele de companie, provocând vărsături, diaree și, în unele cazuri, insuficiență renală.

Resturile de la masă

Înainte de a începe să ne înfruptăm cu bunătățile de pe masă ar trebui să hrănim întâi animăluțul de companie. Nu îi facem bine dacă îi dăm să mănânce din preparatele specifice de Paște.

Cu siguranță toți ne dorim un câine sănătos și fit, iar o astfel de alimentație nu îl va ajuta absolut deloc. Tot ceea ce facem este să accelerăm drumul către obezitate. 

Cumpărați delicatese de Paște pe care câinele sau pisica dvs. le poate mânca!

Există o mulțime de delicii potrivite pentru animale de companie, ceea ce înseamnă că acestea se pot alătura în continuare distracției. Discutați cu medicul veterinar pentru recomandări și amintiți-vă să oferiți recompense. Acestea pot fi foarte calorice, așa că ar trebui să reduceți aportul normal de hrană în ziua respectivă pentru a menține o dietă echilibrată.

Decorațiunile de Paște 

Umpluturile coșurilor de Paște - o adevărată amenințare pentru câinele dvs.! Câinii prin natura lor sunt extrem de curioși și jucându-se cu acea iarbă o pot ingera. Iarba decorativă nu poate trece cu ușurință de tractul digestiv, ceea ce poate provoca leziuni severe iar blănosul dvs. va avea nevoie de intervenție chirurgicală . Protejați-vă animalul de companie de pericole ținându-l departe de coșurile de Paște și alte decorațiuni.

Bulbii și florile de primăvară

Intoxicațiile cu plate sunt grave și au o evoluție fulgerătoare. Hipersalivația, voma sau spasmele musculare sunt doar câteva dintre semnele care pot apărea în cazul intoxicațiilor cu plante.

Bulbii periculoși includ narcise, lalele, zambile, clopoței și crini.

Curățenie de primăvară

Dacă faceți curățenie de primăvară, este un moment bun pentru a curăța în profunzime și bunurile animalului dvs. de companie pentru a îndepărta murdăria, părul și bacteriile. Nu uitați că multe produse și echipamente de curățenie pot fi problematice pentru animalele de companie. Folosiți produse sigure pentru animalele de companie!

De asemenea, ar trebui să fiți atenți la utilizarea dezinfectanților și difuzoarelor puternic parfumate – acestea pot fi, de asemenea, dăunătoare pentru animalele de companie.

Fabiss Pet Residence, 14.04.2023

SĂRBĂTORI FERICITE!🐰